VEGETERIJANSKI KANELONI SA SPANAĆEM I RIKOTOM: Klasik mediteranskog ukusa
Milena Tomasevic
20. 09. 2025. u 08:00
Kremasti spanać, nežna rikota i zlatno zapečena testenina spajaju se u jelo koje donosi pravi italijanski šarm na vaš sto.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 250 gr kanelona
- 200 gr svežeg spanaća
- 250 gr rikote
- 1 glavica crnog luka
- 400 gr paradajz sosa
- 50 gr rendanog parmezana
- so i biber
- maslinovo ulje
Piprema
Zagrejte rernu na 180°C. Propržite seckani crni luk na malo maslinovog ulja dok ne porumeni. Dodajte spanać i kuvajte dok ne omekša. U činiji pomešajte rikotu sa spanaćem, solju i biberom. Uzmite kanelone i napunite ga smesom malom kašičicom. Ponavljajte ovaj postupak dok se ne potroši sav fil. U posudi za pečenje, premažite dno malo paradajz sosa, rasporedite kanelone i prelijte ih preostalim sosom. Pospite rendanim parmezanom i pecite 25 minuta.
Prijatno!
Pogledajte više