LOSOS KAO IZ RESTORANA: Počastite se zdravim i brzim ručkom
Jovana Švedić
08. 09. 2025. u 12:00
ODLIČAN za laganu i zdravu večeru, a može se obogatiti i prelivom od limunovog soka i maslinovog ulja pre pečenja.
Unsplash
Sastojci:
- 450 g filea lososa, prepolovljen
- maslinovo ulje
- 1 mali paradajz, iseckan
- 5 crni luk (zeleni deo), iseckanih
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
Priprema:
- Zagrejte rernu na 185°C.
- Losos stavite na pleh prethodno premazan maslinovim uljem ili u plitku posudu za pečenje. Ako su ivice tanke, preklopite ih ispod filea da se ravnomerno ispeku.
- Na losos narežite iseckani paradajz i mladi luk. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Pecite u zagrejanoj rerni, bez poklopca, oko 20 minuta ili dok riba lako ne razdvaja na vlakna viljuškom.
- Poslužite toplo uz prilog po želji.
Pogledajte više