PASTA BOLONJEZE: Recept za italijansko jelo
Milena Tomasevic
17. 07. 2025. u 08:00
PASTA bolonjeze je klasično italijansko jelo koje spaja punoću ukusa mesnog sosa sa omiljenom testeninom. Danas sa vama delimo proveren recept za ovu domaću pastu koju svi vole.
FOTO: Novosti
- 500 gr junećeg mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 stabljika celera
- maslinovo ulje
- 1 kašika paradajz paste
- 350 ml pelata paradajza
- 400 ml goveđeg bujona
- so, biber, vegeta
- origano
- bosiljak
- peršun
- beli luk u prahu
- jedno pakovanje testenine 500 gr
- parmezan
Upržite crni luk. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk dok sasvim ne omekša. Zatim dodati šargarepu i celer i pustiti da se kratko isprži. Dodati paradajz pastu da se kratko zaprži. Zatim u povrće dodajte mleveno juneće meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte bujonom i ostavite da kuva oko sat, sat ipo.Nakon sat do sat i po, dodati pelat paradajz i kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. Skuvajte špagete. Kad budu kuvane odmah ih isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom. Po želji dodati parmezan i bosiljak odozgo.
Prijatno!
Pogledajte više