ZA LJUBITELJE JAKIH UKUSA: Gurmanske knedle
Sa kobasicama su pa ih možete jesti umesto ručka ili večere, kalorične su dovoljno, a neverovatno aromatične i ukusne.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 5 velikih krompira
- šolja brašna
- 1/2 šolje griza
- 2 jajeta
- malo soli
- 2 kašike masti
- 200 g dimljene kobasice
- malo ulja
- grančice ruzmarina i mrvljeni čvarci, za ukras
Priprema:
Skuvajte krompir, ocedite ga, ispasirajte i ostavite da se ohladi, pa mu dodajte sve sastojke. Zatim mikserom, sa spiralnim nastavkom, sve izmešajte, dok ne dobijete kompaktnu masu. Smesu istresite na pobrašnjavljenu dasku, malo je izmesite i rukama oblikujte u deblju kobasicu. Secite jednake delove, u svaki ubacite malo dimljene kobasice iseckane na kockice, pa savijte krajeve i rukama ih pritisnite da se slepe. U veću šerpu sipajte vodu, posolite je i kad prokuva knedle spuštajte u nju. Sačekajte 7-10 minuta, dok ne počnu da isplivavaju na površinu, pa ih vadite rešetkastom kašikom.
Ukrasite ih po želji grančicama ruzmarina ili mrvljenim čvarcima.