MALO DRUGAČIJA JAGNJETINA: Kotleti spremljeni na grčki način, uživaćete kao u restoranu na obali mora

Bojana Jovanović 10. 06. 2025. u 11:00

Kotleti spremljeni na ovaj način mirišu na Mediteran! Tražićete repete, sigurni smo.

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 2 kg jagnjećih kotleta

- 4 čena belog luka

- sok od limuna

- 2 kašičice origana

- so, biber

- kašika grčkog jogurta

- 1/4 šolje maslinovog ulja

 

Priprema:

Pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckan beli luk, origano i jogurt. Jagnjetinu posolite i pobiberite, prebacite u pleh za pečenje, pa je dobro premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da odstoji dva sata u frižideru. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, povremeno prelivajući sa tečnošću iz pleha, sve dok ne porumeni.

Pogledajte više