MALO DRUGAČIJA JAGNJETINA: Kotleti spremljeni na grčki način, uživaćete kao u restoranu na obali mora
Bojana Jovanović
10. 06. 2025. u 11:00
Kotleti spremljeni na ovaj način mirišu na Mediteran! Tražićete repete, sigurni smo.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 2 kg jagnjećih kotleta
- 4 čena belog luka
- sok od limuna
- 2 kašičice origana
- so, biber
- kašika grčkog jogurta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckan beli luk, origano i jogurt. Jagnjetinu posolite i pobiberite, prebacite u pleh za pečenje, pa je dobro premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da odstoji dva sata u frižideru. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, povremeno prelivajući sa tečnošću iz pleha, sve dok ne porumeni.
Pogledajte više