JAGNJETINA KOJOJ NEĆETE MOĆI DA ODOLITE: Zapečena sa kiselim mlekom
Bojana Jovanović
06. 06. 2025. u 07:00
Ovo je pravi specijalitet! Ukoliko ste ljubitelj jagnjećeg mesa nemojte propustiti da probate.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 750 g jagnjećeg mesa
- kg (ukupno) mladog crnog i belog luka
- 100 g masti ili ulja
- jaje
- 200 ml kiselog mleka
- kašika brašna
- kašičica mlevene crvene paprike
- mešavina suvih biljnih začina
- so, biber
- peršunov list
Priprema:
Isecite meso na komade, posolite i stavite u šerpu. Dodajte sitno iseckane obe vrste luka i prelijte mašću ili uljem. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri, povremeno dolivajući vodu.
Brašno razmutite u malo vode, dodajte mlevenu crvenu papriku i sipajte u jelo. Posolite i pobiberite po ukusu. Umutite jaje i kiselo mleko, prelijte preko jagnjetine i zapecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Pogledajte više