RUČAK KOJI SE BRZO PRIPREMA: Piletina sa mladim lukom i zelenom papričicom
AKO želite da pripremite obrok sa piletinom, ovaj recept je jedan od boljih predloga.
Foto: Printskrin Youtube/Khin's Kitchen
Danas pripremamo najukusniji i najkremastiji letnji obrok, ukus oduševljava.
Sastojci:
* 2 kašike maslinovog ulja
* 60 g belog luka vrlo iseckanog
* 450 g mlevenog belog mesa
* 2 ljute zelene papričice iseckane na tanke kolutove
* veza mladog luka isecaknog na kolutove
* 2 kašičice crnog soja sosa
* 240 g svežih listova bosiljka
Recept za piletinu sa mladim lukom i zelenom papričicom:
Kako biste pripremili piletinu, prvo zagrejte vok ili duboki tiganj na jakoj vatri dok ne počne da se ne dimi. Sipajte ulje, a zatim odmah dodajte beli luk.
Pržite beli luk dok ne počne da dobija zlatno-smeđu boju, oko 20 sekundi. Dodajte mleveno pileće meso i nastavite da pržite i mešate, oko 2 minuta.
Umešajte iseckane papričice, iseckani mladi luk i sojasos. Pržite oko 15 sekundi da čili papričice omekšaju, zatim dodajte bosiljak i nastavite da pržite dok bosiljak ne usahne.
Servirajte sa još svežeg bosiljka po želji.
Uživajte.
Prijatno!