ZA MANJE OD SAT VREMENA: Zelena boranija zapačena sa sirom i pavlakom
RAZNOVRSNO povrće, preliveno pavlakom za idealan ručak.
Foto: Printskrin Youtube/@marinanarkonia
Idealna za svaki obrok, a možete je pripremiti veoma jednostavno. Korisna je u prevenciji nervnih oštećenja i za prirodno podizanje imuniteta.
Sastojci:
* 950 g zelene boranije, kuvane
* 180 g rendanog kačkavalja, podeljeno
* 1/4 kašičice soli
* 1 prstohvat bibera
* 2 kašike putera, isečenog na komadiće, podeljeno
* 80 ml pavlake za kuvanje
Recept za zelenu boraniju zapečenu sa sirom i pavlakom:
Kako biste pripremili boraniju po ovom receptu, prvo skuvajte boraniju i ocedite je. Zagrejte rernu na 200°C. Namažite plitku posudu za pečenje puterom. Dodajte kuvanu boraniju u posudu za pečenje. Pospite sa 120 g rendanog sira, solju i biberom. Dodajte polovinu putera, a zatim prelijte sve pavlakom.
Promešajte da se sastojci sjedine. Pospite preostali kačkavalj preko boranije i prelijte preostalim puterom. Pecite 20 minuta ili dok se ne zagreje. Servirajte dok je vruće i uživajte!
Prijatno!
(StvarUkusa)