RECEPT ZA PUNJENE TIKVICE: Lagan ručak gotov za pola sata
Milena Tomasevic
17. 06. 2025. u 17:57
Zdravo, brzo i baš ukusno! Punjene tikvice za sve koji traže ideju za lagan ručak – bez mnogo komplikacija, a puno ukusa.
Novosti
Punjene tikvice
Sastojci
- 5 tikvica
- 700 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa izrendana
- 1 paradajz
- 50 gr obarenog pirinča
- maslinovo ulje
- začini bosiljak, origano, svež peršun
Za preliv
3 jaja, 1 kisela pavlaka, kačkavalj
Priprema
Upržiti crni luk pa redom dodavati sastojke, beli luk, šargarepu, meso, paradajz. Kad paradajz pusti malo soka dodati obaren pirinač i krčkati još par minuta. Dodati začine i puniti prethodno izdubljene tikvice. Peći tikvice 20 minuta na 170 stepeni. Izvaditi tikvice iz rerne i na svaku staviti preliv od jaja i pavlake. Vratiti u rernu i zapeći još 15 minuta dok tikvice lepo ne porumene. Izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.
Prijatno!
Pogledajte više