JEDAN BRZI, A UKUSAN OBROK: Medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom
MEDALjONI od tikvica sa ćurećim mesom su lagano, sočno i zdravo jelo.
Foto: Printskrin Youtube/Simple menu
Lagano, sočno i zdravo jelo koje spaja povrće, sir i meso u savršenom zalogaju.
Sastojci:
Za povrćnu masu:
* 2 jajeta
* 2 prstohvata soli
* ½ kašičice italijanskog začina
* prstohvat mlevene paprike
* 2 tikvice
* malo soli za ceđenje tikvica
* 2 krompira
* 1 šargarepa
* 1 glavica crnog luka
* 1 čen belog luka
* 2 kašike griza
* veza peršuna (sitno seckana)
Za mesni dodatak:
* 250 g mlevenog ćurećeg mesa
* 1 čen belog luka
* prstohvat suve ili sveže majčine dušice
* ¼ kašičice soli
* 1 žumance
* 60 g rendane mocarele
* biljno ulje (za prženje ili podmazivanje)
Priprema:
Ako tražite način da u svoju ishranu uvrstite i povrće – ovi medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom su pravo rešenje.
Kombinacija sočnih tikvica, blagog mesa i topivog sira daje jelo koje je istovremeno lagano i zasitno. Idealni su za ručak, večeru ili čak kao obrok za poneti, a posebno ih vole i deca.
Narendajte tikvice, posolite ih i ostavite da puste vodu 10 minuta. Zatim ih dobro ocedite. Narendajte krompir i šargarepu, sitno iseckajte crni i beli luk, pa sve pomešajte s jajima, grizom, peršunom i začinima.
U drugoj posudi sjedinite mleveno ćureće meso, seckani luk i beli luk, majčinu dušicu, so, žumance i rendanu mocarelu. Dobro izmešajte.
U povrćnu smesu dodajte mesni deo i sve zajedno dobro sjedinite. Oblikujte medaljone rukama (po želji možete koristiti kašiku). Pržite ih u tiganju na malo ulja ili pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumene.
Prijatno!
(Super Žena)