PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Pikantni krompir bez ulja
GOTOVO da ne postoji osoba na svetu koja ne voli krompir, i zaista se može spremiti na bezbroj načina, ali monasi sa Hilandara sledeći recept prenose već vekovima unazad, ističu ga kao jedno od najlepših jela sa Svete Gore.
Foto Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic
Savršen ručak bez mesa koji ne stvara "osećaj kamena" u želucu, a veoma je ukusan, zasitan i zdrav. A sprema se neverovatno jednostavno i brzo, te začas može biti na vašem stolu!
Sastojci:
* količina kromira po vašoj želji Foto Boris Subašić
* Peršun
* So
* Voda
* 1/3 od težine krompira svežeg paradajza
Priprema:
Krompir oljuštiti, ako je sitan, ne seći ga. Dodati so, peršun i naliti vodu da prekrije krompir. Poklopiti i ostaviti da krčka. Kad voda uvri, dodati oljušten i isečen paradajz i kuvati dok krompir ne upije paradajz.
Dovoljno je da iz njega dodate neku sezonsku salatu i imaćete fenomenalan ručak koji ne izaziva "osećaj kamena" u želucu, već se lako vari i neodoljivo je ukusan!
Prijatno!
(Stil)