PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Pikantni krompir bez ulja

Новости онлајн 24. 05. 2025. u 09:00

GOTOVO da ne postoji osoba na svetu koja ne voli krompir, i zaista se može spremiti na bezbroj načina, ali monasi sa Hilandara sledeći recept prenose već vekovima unazad, ističu ga kao jedno od najlepših jela sa Svete Gore.

Foto Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

Savršen ručak bez mesa koji ne stvara "osećaj kamena" u želucu, a veoma je ukusan, zasitan i zdrav. A sprema se neverovatno jednostavno i brzo, te začas može biti na vašem stolu!

Sastojci:

* količina kromira po vašoj želji
* Peršun
* So
* Voda
* 1/3 od težine krompira svežeg paradajza

Foto Boris Subašić

Priprema:

Krompir oljuštiti, ako je sitan, ne seći ga. Dodati so, peršun i naliti vodu da prekrije krompir. Poklopiti i ostaviti da krčka. Kad voda uvri, dodati oljušten i isečen paradajz i kuvati dok krompir ne upije paradajz.

Dovoljno je da iz njega dodate neku sezonsku salatu i imaćete fenomenalan ručak koji ne izaziva "osećaj kamena" u želucu, već se lako vari i neodoljivo je ukusan!

Prijatno!

(Stil)

Pogledajte više