KO BI REKAO DA JE SA PEČURKAMA: Burger bez mesa, sočan i neodoljivog ukusa
Bojana Jovanović
26. 04. 2025. u 10:00
Malo ljutkast i mnogo ukusan, ovaj burger je odlična zamena za "pravi", kada vam dosadi meso.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 4 velike pečurke
- srednje velika glavica luka
- 2 belanceta
- biber
- soja sos
- prezle
- maslinovo ulje
- pola male čili papričice
- kajzerice
Priprema:
Pečurke i luk usitnite zajedno u secku tako da dobijete finu, homogenu smesu. Zatim dodajte belanca, biber, soja sos, sitno seckanu čili papričicu i maslinovo ulje pa dobro promešajte (možete i rukama). Tako dobijenoj smesi dodajte onoliko prezli koliko je potrebno da se od nje mogu oblikovati burgeri. Rukama formirajte burgere i složite ih u pleh, obložen pek papirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 30–ak minuta pa poslužite na polovini kajzerice, uz salatu po želji.
Pogledajte više