DEKORATIVNO I UKUSNO: Rolat od mesa sa jajima, ni najveći gurmani mu neće odoleti
Ukusan, sočan i dekorativan — ovaj rolat je pravi hit na trpezi, posebno posle Uskrsa i "gomile" skuvanih jaja.
Foto: Shutterstock
I eto kako da se ona iskoriste, a da dobijemo sočni obrok. Idealan je i topao i hladan, a savršeno se slaže sa sezonskom salatom ili krompirom.
Sastojci:
- 450 g spanaća
- 5 jaja
- 600 g mlevenog mesa
- Svež peršun (po ukusu)
- 75 g rendanog parmezana + dodatno za posipanje
- So po ukusu
- 80 g prezli
Priprema:
Spanać kuvajte u ključaloj vodi 5 minuta. Zatim ga ocedite i ostavite da se ohladi. Četiri jajeta stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10 minuta, zatim ih oljuštite.
U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa jednim sirovim jajetom, sitno seckanim peršunom, parmezanom, solju i prezlama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na papiru za pečenje rasporedite meso i oblikujte pravougaonik rukama. Preko mesa rasporedite skuvan i oceđen spanać, pospite parmezanom, pa duž jedne duže ivice poređajte kuvana jaja.
Pomoću papira pažljivo uvijte rolat i prebacite ga zajedno sa papirom na pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Ostavite da se prohladi pa secite na kolutove i poslužite.
(stvarukusa)