JOŠ BOLJA NEGO SA ROŠTILJA: Rolovana piletina, sočan i slastan ručak
Новости онлине
10. 04. 2025. u 08:30
Marinirajte je jedno veče ranije i sutradan spremite za tili čas, u rerni. Ovako pripremljena ukusnija je od bilo kog roštiljskog mesa!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 5 komada pilećih prsa
- 2 kašičice soli
- 1/4 kašike bibera
- 1/2 male kapičice belog luka u prahu
- 5 kašika senfa
- 5-6 kašika maslinovog ulja
- 400 g slanine isečene na trake
Piletinu po širini presecite na pola, da biste dobili tanje komade, pa onda po dužini na pola, i stavite je u činiju. Dodajte začine, senf i ulje i sve dobro pomešajte. Pokrijte činiju i ostavite bar jedan sat da odstoji u frižideru, ili, što je još bolje, preko noći. Svaki komad piletine obmotajte slaninom i stavite u pleh koji ste malo podmazali mašću ili uljem. Pecite 30-35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na pola pečenja okrenite piletinu, da bi se zarumenela i sa druge strane.
Pogledajte više