SA ŠMEKOM SLANINICE: Domaćinski kelj
Bojana Jovanović
12. 04. 2025. u 14:30
Ako volite da jedete kašikom, ali vam nepcima prija i ukus roštilja, ovaj spoj kelja sa slaninicom pravi je izbor za vas.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1 kg kelja
- 300 g krompira
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- so, biber
- 40 g sušene slanine
- 40 g crnog luka
- 20 g brašna
- 2 čena belog luka
- kim, po želji
Priprema:
Glavicu kelja podelite na četiri dela, odstranite oštećene i čvrste delove pa ga isecite na široke rezance. Krompir oljuštite i isecite na kocke. Sve zajedno stavite u posudu sa malo vruće vode. Pospite mešavinom suvih začina, malo posolite, posudu poklopite i kuvajte. Na zagrejanom ulju lagano prodinstajte naseckanu slaninu i crni luk, pa dodajte kelju. Pred kraj kuhanja umešajte brašno razmućeno u malo vode, naseckani beli luk i biber. Po želji možete dodati i usitnjeni kim.
Pogledajte više