TESTENINA SA GRAŠKOM: Gurmanske mašnice - jednostavno se prave, a sočne su i ukusne

Новости онлине 04. 04. 2025. u 10:00

Ovo jelo toliko je sočno i ukusno da i najprobirljiviji gurmani neće moći da mu odole! Jednostavno se pravi i izdašno je.

Foto Shutterstock

Potrebno je:

340 g testenina u obliku mašnica, 350 g šunke isečene na deblje kockice, 3 dl krem pavlake, 300 g smrznutog graška, 60 g parmezana, glavica crnog luka, maslinovo ulje, so i biber.

Priprema:

Obarite testeninu u slanoj kipućoj vodi, i potom je ocedite. U posebnoj šerpi obarite grašak. Zagrejte malo ulja u tiganju, na srednjoj temperaturi, dodajte sitno iseckani crni luk i šunku narezanu na deblje kockice i propržite 3-5 minuta. Sipajte krem pavlaku i promešajte, kuvajte na umerenoj temperaturi 2-3 minuta, pa umešajte obareni i oceđeni grašak i testeninu. Posolite i pobiberite i kuvajte sve zajedno još 3-5 minuta. Dok je još toplo ali ne vrelo, prilikom služenja, pospite parmezanom.

Pogledajte više