HRANLJIV I ZDRAV OBROK: Blitva sa krompirom po receptu DŽejmija Olivera
Новости онлине
29. 03. 2025. u 11:30
Pripremite ovaj ukusan i zdrav obrok.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g celera
- 500 g kuvane blitve
- 250 ml pavlake za kuvanje
- ½ muskatnog oraščića, narendanog
- 30 g putera
Priprema:
Kako biste napravili blitvu na ovaj način, zagrejte rernu na 180°C. Krompir i celer oljuštite, isperite, pa narežite tanko, recimo 2-3 mm debljine, i stavite u zasebne činije. Ispirajte obe činije isečenog povrća dok voda ne bude bistra. Ocedite povrće i grubo osušite.
Pokrijte dno velike posude za pečenje isečenim celerom, lagano preklapajući kriške. Preko celera pospite kuvanu blitvu. Pokrijte blitvu isečenim krompirom, ponovo lagano preklapajući kriške. Pavlaku začinite solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem i time prelijte slojeve isečenog povrća.
Rasporedite odozgo puter. Pecite u rerni 45 minuta, dok ne porumeni. Ostavite da odstoji oko 10 minuta pre jela. Prijatno!
(stvarukusa)
Pogledajte više