POHOVANI FILETI BAKALARA: Posluženi uz sezonsku salatu postaće omiljeni obrok tokom posta
Новости онлине
24. 03. 2025. u 13:00
Ovaj recept za prženi pohovani bakalar daje savršeno hrskavu koricu i sočno meso iznutra. Idealan je za lagani ručak ili večeru, uz prilog po želji.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g fileta bakalara
- So i biber po ukusu
- 50 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice slatke paprike
- 70 ml vode
- pola kašičice maslinovog ili biljnog ulja
- ulje za prženje
Priprema:
Filete bakalara osušite papirnim ubrusom. Posolite i pobiberite s obe strane. Ostavite ih 15 minuta.
U činiji prosejte brašno, dodajte so, biber, papriku i prašak za pecivo. Dodajte vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Filete pospite brašnom s obe strane. Isecite ih na manje komade, premažite testom i stavite u zagrejano ulje.
Pržite na srednje niskoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane, zatim okrenite i pržite još 3-5 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
(stvarukusa)
Pogledajte više