POSNI RUČAK ZA 20 MINUTA: Punjeni paradajz sa tunjevinom
Новости онлине
19. 03. 2025. u 09:00
Idealan obrok za celu porodicu.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 640 g tunjevine iz konzerve
- 230 g biljnog margarina
- 200 g prženog susama
- 1,5 glavica crnog luka
- so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
- peršun, za dekoraciju
- 8-9 komada paradajza ili po potrebi
Priprema:
Kako biste napravili ovaj paradajz, prvo malo propržite susam u tiganju. Luk sitno iseckajte, a tunjevinu ocedite iz konzervi i umutite mikserom. Mikserom odvojeno umutite i margarin, pa ga dodajte tunjevini, zajedno sa lukom, susamom i začinima.
Paradajz dobro operite pa odsecite kapice, a unutrašnjost izvadite. Napunite svaki paradajz do vrha filom i odozgo ukrasite peršunom, pa stavite kapice.
(stvarukusa)
Pogledajte više