JELO OD RAZNOG POVRĆA: Savršen recept za post na ulju
Jovana Vasić
17. 03. 2025. u 08:30
Prilog od raznog povrća je idealan, jer možete da prilagođavate i dodajete povrće po svojoj želji.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 120 g luka isečenog na kockice
- 1 1/2 kašičica belog luka, vrlo sitno iseckanog
- 450 g belog pasulja iz konzerve
- 470 g zrna kukuruza, kuvanog
- 240 g tikvica isečenih na komade
- 2 kašike biljnog margarina
- 400 g čeri paradajza isečenog na pola
- so i biber po ukusu
- 3 kašike svežeg začinskog po izboru
Priprema:
Kako biste napravili povrće na ovaj način prvo sve iseckajte. Zatim zagrejte ulje u tiganju i ispržite luk, a zatim dodajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte pasulj, kukuruz, tikvice i margarin u tiganj. Pržite 5-6 minuta. Skinite posudu sa vatre. Umešajte čeri paradajz. Povrće začinite solju i biberom po ukusu. Pospite začinsko bilje preko povrća i uživajte.
(stvarukusa)
Pogledajte više