LOSOS U SOSU OD ŠLJIVA: Specijalitet koji se lako sprema
Jovana Vasić
13. 03. 2025. u 09:00
Jelo koje će vas oduševiti svojim ukusom.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- fileti lososa 600 g
- limun, sok 1 komad
- maslinovo ulje 50 ml
- so i biber po ukusu
Za prilog:
- testenina 350 g
- voda 2 l
- bosiljak nekoliko listića
- ruzmarin 1 grančica
- so i biber po ukusu
- orasi, seckani 30 g
- maslinovo ulje 50 ml
Za sos:
- suve šljive 100 g
- džem od šljiva 100 g
- maslac 125 g
Priprema:
Testeninu skuvajte al dente i ocedite je. Orahe iseckajte i propržite. Pomešajte testeninu sa maslinovim uljem, seckanim bosiljkom, ruzmarinom i orasima.
Filete lososa začinite limunovim sokom, posolite i pobiberite, te ispecite na maslinovom ulju.
U tiganju istopite maslac, dodajte mu džem od šljiva, a posle nekoliko minuta i suve šljive koje ste prethodno potopili u mlaku vodu. Servirajte sve zajedno i uživajte u ukusima.
(superrecepti)
Pogledajte više