NEODOLJIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
Jovana Vasić
11. 03. 2025. u 12:00
Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni je najmekši i najukusniji obrok koji možete brzo i lako da napravite.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kisele pavlake
- 1 kašičica soli
- ¼ kašičice bibera
- 500 g iseckanog kačkavalja
- 80 g isečenog mladog luka
- 900 g krompira, skuvanog i izgnječenog u pire
- 475 g kukuruznih pahuljica
- 60 g putera, rastopljenog
Priprema:
Kako biste napravili pire krompir na ovaj način, zagrejte rernu na 175 stepeni C. Pleh za pečenje premažite uljem. Krompir skuvajte i izgnječite u pire. Pomešajte pavlaku, so i biber zajedno u velikoj činiji. Ravnomerno rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje.
Pomešajte zdrobljene kukuruzne pahuljice i otopljeni puter u srednjoj posudi. Umešajte kačkavalj, mladi luk i pire krompir i dobro izmešajte. Pospite ravnomerno preko tepsije. Pecite, 45 do 50 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja. Uživajte!
(stvarukusa)
Pogledajte više