MUSAKA OD PASTE I PEČURAKA: Preukusan i jednostavan ručak koji se brzo sprema
Jovana Vasić
12. 03. 2025. u 09:00
Pasta je uvek adut u rukavu kada brzo treba spremiti ručak. Oduševiće vas kombinacija ukusa pečuraka, testenine i kačkavalja.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- taljatele ili čipkaste makarone 500 g
- praziluk 3 struka
- pečurke po izboru 700 g
- jaja 6 komada
- kačkavalj 200 g
- so po ukusu
- biber po ukusu
- origano po ukusu
- ulje 2 kašike
Priprema:
Očišćeni i oprani praziluk iseckajte na kolutove. Dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne omekša. Zatim posolite i pobiberite. Pečurke isecite na listiće i dodajte ih praziluku. Nastavite da dinstate da pečurke malo omekšaju. Makarone obarite u posoljenoj vodi i procedite ih. Polovinu makarona rasporedite po dnu podmazanog đuveča. Složeni red rezanaca posolite i, po želji, pobiberite. Odozgo rasporedite fil od praziluka, pa prekrijte drugom polovinom makarona. Jaja razbijte u sud, dobro umutite i prelijte musaku. Pospite origanom i nastruganim kačkavaljem. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Musaku poslužite dok je još topla.
(superrecepti)
Pogledajte više