PIRE OD POVRĆA SA KOBASICOM: Tradicionalno holandsko jelo idealno za gurmane
Jovana Vasić
04. 03. 2025. u 11:00
Probajte pire na malo drugačiji način.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 krompira
- 3 šargarepe
- 1 kašika putera
- 1 šoljica mleka
- 1 dimljena kobasica
- 1 crni luk
- so, biber
Priprema:
Oljuštite šargarepu i krompir, isecite na komade i skuvajte u posoljenoj vodi. Povrće izvadite iz vode, dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte mleko i izgnječite da napravite pire. Začinite po ukusu solju i biberom. Kobasicu ispržite sa iseckanim crnim lukom. Možete da je malo gore zasečete na više mesta. Na tanjir stavite prvo pire od povrća, a preko kobasicu. Prelijte lukom i poslužite.
(trpeza)
Pogledajte više