PIKANTAN PAPRIKAŠ OD ŠARANA: Vrhunsko jelo za predstojeće dane
Jovana Vasić
07. 03. 2025. u 09:00
Ljubitelji ribljih ili fiš paprikaša vole da mistifikuju ovo jelo. Sigurno je da i tu postoje tajne za pripremu, ali vrhunski ukus imaće i ako ga ovako skuvate. Važno je da tiho krčka.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- šaran 1 kg
- ikra ako ima
- crni luk 2 glavice
- šargarepa 1 komad
- ljuti začin za riblji paprikaš 1 kesica
- ulje 80 ml
- suvi biljni začin 1 kašičica
- so i biber po ukusu
- feferona 1 komad
- mlevena začinska paprika 1 kašika
- pire od paradajza 2 kašike
Priprema:
Naseckajte luk i šargarepu i kratko propržite na malo ulja. Dodajte pola čaše vode i štapnim mikserom usitnite. Dodajte začin za fiš paprikaš razmućen u 1,5 l mlake vode. Odmah stavite ribu i ikru. Voda treba da prekrije ribu, pa ako je potrebno, dolijte još vode. Kad provri, ubacite pire od paradajza, so, začine, feferonu, ljutu papriku i kuvajte još pola sata na tišoj vatri. Pred kraj kuvanja probajte, pa ako treba, začinite po ukusu.
(superrecepti)
Pogledajte više