RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
Jovana Vasić
22. 02. 2025. u 09:00
Nekada se neočekivane kombinacije pokažu kao savršeno novo jelo. Ovo je jedno od takvih slučajnih otkrića za koje verujemo da će postati omiljeno.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- šampinjoni 400 g
- kuvana jaja 3
- sveža jaja 2
- majonez 100 g
- kačkavalj 100 g
- topljeni sir 4 trougla
- suvi biljni začin 1 kašičica
- so po ukusu
- biber po ukusu
- maslac 20 g
Priprema:
Šampinjone isecite na tanke listiće, pospite ih biljnim začinom i pržite na zagrejanom maslacu dok ne ispari tečnost koju su pustili. Sklonite ih sa vatre, prohladite, pa dodajte sitno iseckana jaja i majonez. Posolite i pobiberite i dobro promešajte. Smesu stavite u podmazanu vatrostalnu posudu, preko narendajte kačkavalj i rasporedite komadiće topljenog sira. Umutite dva jajeta, začinite i sve prelijte. Pecite 20 minuta na 200 stepeni i poslužite sa salatom.
(superrecepti)
Pogledajte više