MALO DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE: Recept koji morate isprobati
Jovana Vasić
20. 02. 2025. u 11:01
Bila bi prava šteta da zima prođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 paprike
- 100 g mocarele
- 20 g svežeg vlašca ili mladog luka
- 4 velika jajeta
- 50 g naseckanog čedara
- 100 g sušene slanine
- 1 kašika soli
- 1 kašika crnog bibera
Priprema:
Paprike isecite napola, odstranite stabljiku i semenke. Prebacite ih u pleh tako da im unutrašnjost bude nagore. Svaku polovinu posolite i pobiberite. Pecite ih 20 minuta na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Mocarelu i polovinu vlašca ravnomerno rasporedite na četiri polovine. Potom razbijte po jaje u sredinu svake polovine. Po vrhu jaja pospite so, biber, slaninu, čedar i preostali vlašac. Pecite 15-20 minuta i poslužite toplo.
(trpeza)
Pogledajte više