ČORBAST PASULJ SA DIMLJENOM SLANINOM: Pravo zimsko jelo, vrlo zasitno i jako
Jovana Vasić
20. 02. 2025. u 09:00
Pasulj sa dimljenom slaninom je aromatičan, izdašan i dobar izbor za ručak.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g belog pasulja
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 1 šargarepa
- 2-3 stabljike nane ili 1 kašika sušene
- 1/2 kašičice mirođije
- 1 kašičica majčine dušice
- 300g dimljene slanine
- 2 kašičice paprike
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice soli
- 2-3 kašičice brašna
Priprema:
Operite pasulj i ostavite ga poklopljenog u hladnoj vodi preko noći. Stavite oceđen pasulj u šerpu. Sve povrće i dimljenu slaninu isecite na male komade i dodajte u šerpu. Dodajte začine, crvenu papriku i ulje.Sipajte hladnu vodu da potpuno pokrije pasulj. Pomešajte brašno sa 1-2 kašike vode i ubacite u šerpu. Krčkajte najmanje 6 sati. Servirajte i uživajte!
(stvarukusa)
Pogledajte više