IDEALAN RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA: Medeni i glazirani pileći bataci
Jovana Vasić
18. 02. 2025. u 13:45
Lepo ispečeno i preliveno pikantnim, a jednostavnim sosom, meso bataka se topi u ustima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- bataci 6 komada
- gustin 2 kašike
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje 2 kašike
Za preliv:
- maslac 60 g
- med 2 kašike
- ljuti sos (tipa sriracha) 1 kašika
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Batake posolite, pobiberite i uvaljajte u gustin. Stavite na papir za pečenje, prelijte uljem i pecite 50 minuta. Dok se bataci peku na laganoj vatri 2-3 minuta kuvajte sastojke za sos. Sklonite s vatre kada se maslac otopi i sve se lepo zgusne. Nakon 50 minuta, izvadite batake iz rerne, prelijte sosom, te pecite još 5 minuta.
(superrecepti/žena)
Pogledajte više