SAVRŠEN RUČAK ZA HLADNE FEBRUARSKE DANE: Svinjski file umotan u slaninicu, meso mekano i sočno, a ukus je fantastičan
Jovana Vasić
17. 02. 2025. u 09:00
File obmotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i belo vino, i uživajte u raskošnom ručku kojem ćete poželeti da se ubrzo vratite.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za marinadu:
- 1 kašika meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 dl belog vina
- začini po želji
Za meso:
- 450 g svinjskog filea
- 4 kriške slanine
- 2 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
Pripremite marinadu od meda, soja sosa i vina. Dodajte začine po želji. File iseći na medaljone. Ostavite ih da odstoje u marinadi najmanje dva sata, najbolje preko noći. Izvadite ih, umotajte u slaninu i učvrstite čačkalicama. Zagrejte tiganj i pržite medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lepu boju. Uklonite čačkalice pre serviranja.
(trpeza)
Pogledajte više