PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste
VREME pripreme je oko 40 minuta, a količina dovoljna za 4-6 porcija.
Foto: Shutterstock
Povrće može da bude pripremljano i kao glavno jelo, kaže nutricinista Tatjana Popović. Ovog puta probajte pečeni karfiol, koji možete da upotpunite izuzetno ukusnim prelivom od rukole i oraha. Isprobajte recept.
Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 4-6 porcija
Pečeni karfiol s pesto sosom od rukole i oraha
Potrebno vam je
- 2 velike glavice karfiola, prepolovljene
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- pesto sos od rukole i oraha (za serviranje)
Foto: Shutterstock
Potrebno vam je za dekoraciju
- ¼ šolje oraha, sitno seckanih
- ¼ šolje lešnika, sitno seckanih
- ¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog
- ¼ šolje grožđica
- kašičica kore limuna
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 2 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 180° C, te obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te poslažite polovine glavica karfiola. Pecite ih 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Stavite polovine karfiola u tepsiju, dodajte so, biber, te ih pecite u rerni oko 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za dekoraciju u manjoj posudi. Na tanjir sipajte pesto sos, te dodajte karfiol i pospite ga sastojcima za dekoraciju. Poslužite i uživajte.
(Totallywellness.rs)
BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2