LOVAČKI GULAŠ S DIVLJAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile
TRADICIONALNA jela od mesa definitnivno nemaju konkurenciju, a ako ih napravite baš onako kako su ih naše bake pravile nema šanse da pogrešite.
Foto: Shutterstock
Ideje za ručak nikada nisu na odmet. Ako i vi volite da spremate jela koja se mogu jesti nekoliko dana ona je gulaš super izbor.
Iako je za njegovu pripremu potrebno malo više vremena rezultat je odličan, a vi i vaši ukućani ćete moći i nekoliko dana da ga jedete (ako naravno, ostane), jer se može podgrevati u manjim količinama.
Dodajte uz njega kiseli kupus, koji je pravi prirodni antibiotik i uživajte u pravom zimskom obroku koji defintivno nema konkurenciju.
Lovački gulaš s divljači
Sastojci:
- 500 g mesa divljači (jelen, srna)
- 300 g šampinjona ili vrganja
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 150 ml crnog vina
- 200 ml bujona (mesni ili povrtni)
- 2 kašike paradajz-pirea
- 1 kašika senfa
- Lovorov list, timijan, ruzmarin
Priprema:
Meso marinirati (preko noći) u mešavini vina, belog luka i začina.
Na masti propržiti sitno seckan luk, dodati meso i pržiti dok ne porumeni.
Ubaciti pečurke isečene na listiće, paradajz-pire i senf. Kratko propržiti, pa preliti vinom i bujonom. Dodati lovorov list i začine, pa kuvati na laganoj vatri 2-3 sata dok meso ne omekša. Poslužiti uz pire krompir ili domaće njoke.
(glossy.espreso)