NAJBOLJI RECEPT ZA KAFANSKI SVINJSKI GULAŠ: Zasitni ručak s mesom koji svima uspeva i ide uz sve

Novosti online

28. 04. 2024. u 09:00

Jednostavan, a fenomenalan recept za domaći gulaš od svinjetine. Naučite kako napraviti najukusniji gulaš sa svinskim mesom, mnogo crnog luka i na masti.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pola kilograma svinjskog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice subog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica mlevene paprike

Priprema:

Staviti svinjsku mast u šerpu da se topi, a preko naseckati sitno crni luk i staviti da se dinsta, uz dodavanje vode po potrebi.
Nakon što luk bude lepo staklast, staviti kocke svinjskog mesa i naliti vode tako da pokrije i može da se krčka. Dodavati vodu povremeno i mešati, pa kad meso bude gotovo, sipati suvi biljni začin i so.
U posebnoj posudi u 150 ml tople vode sipati brašno i mlevenu papriku, dobro umutiti tako da se razbiju sve grudvice, pa sipati u gulaš.
Ostaviti da se krčka još pet minuta, pa skloniti s vatre.
Služiti uz pirinač, rezanca, krompir, grašak...

(glossy)

Pogledajte više