MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek

Novosti online

09. 04. 2024. u 17:52

Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Ako želite da skuvate pirinač koji se izdvaja ukusom, predlažemo vam da dodate zanimljive namirnice koje mogu da poboljšaju ukus. Grci pirinač spremaju sa suvim grožđem i povrćem, a ovako ukusno jelo možete da služite i u toku posta.

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 šargarepe
  • 1 šolja pirinča
  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 žute paprike
  • 1/2 zelene paprike 
  • 150 g suvog grožđa
  • 1 kašičica soli
  • 3 šolje vode
  • 2 kašike seckanog korijandera 

Priprema:

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli luk. Zatim dodajte sitno seckane paprike, suvo grožđe, opran pirinač, seckanu šargarepu i promešajte. Sipajte vodu i posolite, pa poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. Pospite seckanom mirođijom i promešajte.

Pogledajte više