POSNA EGZOTIKA: Ovo je najbolji recept za prženu ribu, a slatko-kiseli sos sa povrćem i voćem daje poseban šmek

Novosti online

27. 03. 2024. u 16:40

Napravite filete ribe u slatko-kiselom sosu. Ništa bolje niste probali, a dovoljno je da kao prilog poslužite pirinač.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g fileta bele ribe
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice slatke paprike
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike kukuruznog skroba

Za sos:

  • 1/3 šolje kečapa
  • 3 kašike sirćeta
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike šećera
  • 1 zelena paprika 
  • 1 crvena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 1 konzerva ananasa
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Isecite ribu na kockice, pa začinite. Dodajte mleveni beli luk, skrob i maslinovo ulje. Sve lepo promešajte i ispržite ribu u tiganju u kojem ste zagrejali ulje. 

Pomešajte sok od ananasa koji ste iscedili iz konzerve, kečap, sirće, sojin sos, šećer, posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte.

 U drugom tiganju na malo ulja propržite sitno seckani beli luk, pa dodajte krupno sečeni ljubičasti luk, kao i paprike. Pržite dok povrće ne omekša, pa dodajte secakni ananas i prelijte sosom. Kad sos krene da ključa dodajte kašičicu brašna i promešajte. Sos treba da se zgusne. Dodajte i prženu ribu, promešajte i služite. 

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više