PIJANI ŠARAN: Odličan posni ručak koji ćete obožavati, sjajan trenutak da probate ovaj recept

Novosti online

21. 03. 2024. u 11:00

ŠARAN spada u najpopularnije rečne ribe na našim prostorima, a u pitanju je riba izuzetnog nutritivnog profila, a ovo je najjednostavniji način da pripremite ovu ribu.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg šarana
  • 1 kg krompira
  • 100 ml belog vina
  • 3 čena belog luka
  • grančica ruzmarina
  • so, biber u prahu i u zrnu i majčina dušica po ukusu

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite na kriške.
Sipajte u vino zrno bibera i jednu grančicu ruzmarina.
Šarana dobro očistite, pa zasecite na nekoliko mesta i začinite solju i biberom i u useke ubacite sitno seckan beli luk.
Spustite ribu u podmazan pleh za pečenje, pa oko nje rasporedite začinjen krompir i prelijte uljem. Pospite majčinom dušicom po želji.
Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, pa prelijte vinom i pecite još 30 minuta.

(Glossy/espreso)

Pogledajte više