"PUNJENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak

Novosti online

07. 03. 2024. u 10:00

Ovo je još jedan odličan način za pripremu paprika koji ćete sigurno ponavljati.

Foto Shutterstock

Izgledom podsećaju na starinsku srpsku obuću po kojoj je ovo jelo i dobilo ime.

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika,
  • malo ulja za mazanje,
  • so,
  • 2 jajeta,
  • 100 g mlevenog mesa,
  • 100 g sira,
  • 50 g kačkavalja,
  • prstohvat soli,
  • bibera i peršuna,
  • 6 kriški paradajza

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana paprike. Poređati u suvu posudu za pečenje.

Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

(Still)

Pogledajte više