PIKANTAN I AROMATIČAN, PRSTE DA POLIŽETE: Fenomenalni prebranac sa kobasicom

Novosti online

13. 01. 2024. u 19:00

IZUZETNOG je ukusa i pogodan za ove hladne zimske dane, ovaj začinjeni obrok dugo će vas držati sitim.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 500 gr belog pasulja 
* 500 gr crnog luka
* 2 kašike aleve paprike
* 2 para kobasica
* lovorov list
* so
* sušena nana
* majoran
* kim

Priprema:

Potopite pasulj u hladnoj vodi prethodno veče pa ga pustite da prenoći. Sutradan procedite pa nalijte hladnu vodu i stavite na vatru da provri. Onda procedite ponovo i nalijte dovoljno hladne vode da prekrije pasulj . Nakon vrenja smanjite temperaturu, pa dodajte lovorov list, so i kim. Kuvajte otprilike jedan i po sat. U tiganj sa zagrejanim uljem dodajte luk isečen na kolutove, i pržite oko 10 minuta. Zatim smanjite temperaturu pa dodajte alevu papriku. Sve dobro promešajte pa kratko propržite. Vodite računa da ne zagori aleva paprika. Prijatno!

(Trpeza)

Pogledajte više