PRAVI NEDELJNI RUČAK, KADA KUĆA MIRIŠE NA DOMAĆE: Najkremastiji bataci na srpski način!

Novosti online

09. 01. 2024. u 21:00

KADA kuća miriše na najukusnije domaće, punjene batakčiće, to je pravi nedeljni ručak je onaj

Foto Shutterstock

Potrebno:

* bataci sa karabatacima, 4 komada
* pršuta, 8 šnita
* suva slanina, 100 g
* beli luk, 3 čena
* kajmak namaz 70% mm,150 g
* kravlji sir, 200 g
* belo vino,100 ml
* peršun, 1 veza


Priprema:

- Meso izlupajte kuhinjskim čekićem, pa dobro začinite. Slaninu sitno iseckajte, pa je propržite. Pomešajte sir, kajmak i seckani peršun. Batake začinite, pa ih premažite mešavinom sira i kajmaka, pospite slaninicom, pa urolajte.

- Svaku rolnicu obavijte sa dve šnite pršute i stavite u vatrostalnu činiju. Prekrijte folijom, pa pecite oko pola sata na 220 stepeni, skinite foliju, pa pecite još desetak minuta.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više