SLASTAN I POSTAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Suve paprike punjene orasima - Idealne i za Badnji dan

Novosti online

04. 01. 2024. u 12:00

ZBOG bogatog punjenja, od pirinča, oraha i krompira, nećete da osetite da nedostaje meso.

Foto Shutterstock

Paprike napravljene na ovaj način su veoma ukusne, stalno ćete ih praviti.

Potrebno:

* 10-12 suvih paprika
* 100 g krupno mlevenih oraha
* 2 šolje pirinča
* 3 glavice crnog luka
* 2 šargarepe
* 2 dl paradajz soka
* 3 dl ulja
* so, biber, mlevena paprika
* 3-4 kašike brašna
* 2 krompira

Priprema:

U dublju šerpu sipajte pola količine ulja, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Zatim dodajte orahe. Promešajte, pa pržite malo da i orasi ispuste masnoću. Dodajte paradajz, začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta.

Paprike potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Ređajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i potopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.

(Trpeza)

Pogledajte više