RECEPT ZA DUŠU I TELO! Pileći paprikaš sa noklicama

Novosti online

27. 12. 2023. u 14:03

HLADNO vreme nam uskoro stiže, a tada će ova topla, kremasta i ukusna čorba biti pun pogodak!

Foto Shutterstock

Potrebno:

* pileći file, 300 g
* crni luk, 4 glavice
* brašno, 2 kašike
* mleko, 3 dl
* so, 1 kašičica
* suvi biljni začin, po ukusu
* ulje, malo

Za noklice:   

* jaja, 3 komada
* brašno, 8 kašika

Priprema:

- Sitno iseckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne omekša. Dodajte iseckano belo meso i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom, posolite i mešajte da ne zagori.

- Nalijte mlekom da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuvanje. Kad paprikaš provri, smanjite vatru, nalijte malo vode i kuvajte još pola sata. Po potrebi dosolite suvim biljnim začinom.

- Jaja razmutite viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično testo srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte testo.

- Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vreme na šporetu.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više