SAVRŠENO JELO BEZ MESA! Taljatele sa blitvom i pečurkama

Novosti online

03. 12. 2023. u 08:15

Lako se sprema

Foto Shutterstock

Potrebno:

* blitva (1 kg)
* pečurke (300 g)
* beli luk (3 čena)
* maslinovo ulje (po potrebi)
* bosiljak (po ukusu)
* biber (po ukusu)
* so (po ukusu)
* taljatele (300 g)
* neutralna pavlaka (200 ml)
* parmezan (po želji)


Priprema:

- Blitvu prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji dva-tri minuta, pa je procedite i sitno iseckajte. Pečurke kratko prodinstajte sa belim lukom, dodajte seckanu blitvu i pržite sve zajedno još pet minuta. Začinite, sipajte pavlaku, pa krčkajte dok se sos ne zgusne. Pred kraj dodajte kuvane taljatele, pa sve dobro sjedinite i pospite parmezanom.

(Žena)

Pogledajte više