OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo

Novosti online 22. 10. 2023. u 13:00

PILETINA Marengo poreklo vuče iz Francuske.

Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)

Pileće belo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema. Danas vam donosimo recep za veoma ukusan obrok, čiji je recept originalno francuski, a za nas ga je prilagodio kuvar Raša Vlačić.

Potrebno je:

300g pilećeg filea
1 crni luk
50g šampinjona
2 čena belog luka
1 paprika
1 šaradajz
Prstohvat soli
Čaša paradajz sok
½ čaše belog vina
Kašika meda
Peršun

Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)

Priprema:

Pileći file rastanjiti na dva dela. U zagrejani tiganj staviti piletinu da se prži. Beli i crni luk, papriku i paradajz iseckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i belim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun.

(Stil)

Pogledajte više