SOČNE ŠNICLE U BIBER SOSU: Meso je mekano i bukvalno se razdvaja na dodir samo zbog jednog trika

Novosti online 19. 10. 2023. u 12:00

SVINjSKO meso potopljeno u sos od vinjaka i bibera postaje mekano i rastresito, tako da se razdvaja lagano samo na jedan dodir.

Foto: Free Images Pixabay

Potrebno je:

300 g svinjskog filea

2 prstohvata šarenog bibera
prstohvat soli
čašica vinjaka
1 paprika
čen belog luka
maslinovo ulje
20 g putera
½ čaše crvenog vina

Priprema:

Napraviti šniclu od svinjskog filea. Potopiti šniclu u miksu bibera i soli sa vinjakom. Papriku iseckati na štapiće. Izgrilovati papriku i beli luk i posoliti. Meso ispržiti na maslinovom ulju i puteru. Dodati crveno vino.

Šniclu u biber sosu servirati sa paprikom.

(Stil)

Pogledajte više