NEODOLJIVE PLJESKAVICE KAO IZ RESTORANA: Jedan sastojak daje im poseban šmek i čini ih slasnim

Novosti online 07. 10. 2023. u 20:00

UPRKOS tome što se čini da je pljeskavice veoma jednostavno pripremiti, ne ispadnu uvek onako kako smo očekivali.

Foto: Free Images Pixabay

Zanimljivo je da pljeskavice u restoranima imaju poseban ukus i šmek, a mi vam donosimo recept koji vrhunski kuvari koriste.

Sastojci:

500 g mlevenog svinjskog mesa
500 g mlevenog junećeg mesa
1 kašičica bibera
20 g soli
10 g sode bikarbone
2 prstohvata šećera
2 kašičice crvene mlevene paprike
1 veća glavica crnog luka
2 dl vode

Foto: Shutterstock

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini.

Prijatno!

(Stil)

Pogledajte više