DVA PROVERENA RECEPTA ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prvi sa krompirom i lukom - drugi sa šampinjonima i pirinčem

Novosti onlajn

09. 09. 2023. u 17:00

POSNE punjene paprike, ukusne su i tople i hladne, odlične kako sa zelenim tako i sa crvenim paprikama. Sastav punjenja možete obogatiti različitim začinima po vašoj želji.

Foto: Jutjub/Printskrin/Uvek Ukusno

Toliko su ukusne i zasitne da vam neće nedostajati meso.

Paprike sa krompirom i lukom

SASTOJCI:

  • Paprika (Kod mene je bila predhodno zamrznuta)
  • Krompir
  • Praziluk
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Pirinač
  • Peršun
  • Šargarepa

Paprike se napune navedenim sastojcima, mere su proizvoljne i peku se pod folijom oko sat vremena a nakon toga uklonite foliju i pečete još nekih 15ak minuta da porumene. Ukoliko ste ljubitelj safta dodajte malo više vode ili soka od paradajza.

Foto: Jutjub/Printskrin/Uvek Ukusno

 

____________________________________________________________________________________

Paprike sa šampinjonima i pirinčem

SASTOJCI:

  • Crni luk
  • Beli luk
  • Šargarepa
  • Šapinjoni
  • Pirinač

Isti postupak kao i za prethodni recept. Dodajte i začine poput majčine dušice, slatke paprike i bosiljka za bogatiji ukus.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bilja Biki

 
 

Prijatno!

(Stil)

Pogledajte više