TESTENINA SA GRAŠKOM: Lagan i brz ručak - odlična ideja za svako doba godine
RECEPATA za jednostavan ručak koji se može na brzinu pripremiti nikad nije dosta. Zato evo još jednoga!
Sastojci:
● 300 grama graška, svežeg ili smrznutog
● 400 grama testenine
● 3 kašike maslaca
● 1 čen belog luka
● malo parmezana
Priprema:
U veliki lonac stavite vodu, posolite je i pustite da prokuva.
Istovremeno u tiganj stavite grašak i dodajte vode tek da prekrije povrće. Neka vri svega nekoliko minuta. Ocedite ga, ali zadržite vodu od kuvanja.
Dodajte testeninu u lonac kipuće vode, a dok se testenina kuva na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mu beli luk i lagano popržite nekoliko minuta. Maknite s vatre.
Pola kuvanog graška stavite u blender, dodajte malo vode (3-4 kašike) koja vam je ostala od kuvanja graška, dodajte proprženi maslac i beli luk, a na kraju i narendani sir.
Uključite blender i usitnite grašak. Ako je potrebno dodajte još malo vode u kojoj se grašak kuvao.
Ocedite testeninu i prelijte toplim umakom od graška, dodajte grašak koji niste usitnili u blenderu.
Nakon serviranja na tanjire preko paste stavite još malo narendanog sira.
(Recepti365.com)