NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posni pilav sa bukovačom

Novosti onlajn

25. 08. 2023. u 11:45

UZ MALO sastojaka, savršen ručak!

Foto: Peksels

Sastojci za posni pilav sa bukovačom:

1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
2 šargarepe,
400 g bukovače,
1 šolja pirinča,
so, biber,
peršun za dekoraciju,
začini po ukusu,
ulje.

Posni pilav sa bukovačom se priprema na sledeći način:

  • Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.
  • Dinstajte ga tri minuta.
  • Šargarepu i beli luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.
  • Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine.
  • Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.
  • Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.
  • Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.
  • Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

Pogledajte više