NEDELJNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca

Novosti online

01. 02. 2023. u 21:00

KRILCA na žaru su mnogima omiljeno jelo, jer se jedu u slast - prstima.

Foto: A. M.

Najveća prednost ovog ručka je što kada se krilca i krompir stave u rernu, pa domaćica ima vremena da radi nešto drugo. Možda su krilca pečena na roštilju ukusnija, ali pečenjem u rerni se bolje kontroliše da ne izgore.

Pečena krilca - sastojci:

8 krilca za dve osobe
4 krompira
crvena paprika
so, biber
ulje

Foto: A. M.

 

Pečena krilca - priprema:

Krilca se očiste i iseku na pola, odnosno odvoje batačići od krilca. Stave se u dublju činiju i začine po želji: so, biber, mleveni origano i crvena paprika, zbog lepše boje. Na kraju se namažu uljem. Bilo bi dobro da krilca ostanu pokrivena u frižideru tokom noći, ali dovoljno je i dva sata.

Pred pečenje se krilca izvade iz frižidera i naređaju u pleh koji se prethodno obloži papirom za pečenje. Krilcima mogu da se dodaju i isečeni krompiri, jer se tako dobija prilog, odnosno kompletan ručak.

Foto: A. M.

 

Pleh se ubaci u rernu ugrejanu na najjače (recimo 240 stepeni), a onda se temperatura spusti na 220 stepeni. Peku se sat vremena uz proveravanje da slučajno ne zagore, jer svaka rerna peče drugačije. Uz krilca je dovoljno napraviti svežu salatu i ručak je gotov.

Pogledajte više