JELO ZA DOMAĆICE-POČETNICE: Ne znate šta za ručak - idite na provereno i lako (RECEPT)

Novosti online

03. 02. 2023. u 12:00

PILAV je staro, jednostavno i ukusno jelo. Ako niste odavno jeli - sada je trenutak.

Foto: A. M.

Ne znate šta biste za ručak? Možda je pilav odlično rešenje, jer se sprema za najviše pola sata i peče se u rerni.

Sastojci za pilav:

* šolja pirinča po osobi
* veliko belo meso
* 1 crni luk
* 1 kocka supe
* so, biber, suvi začin

Foto: A. M.

 

Pilav - priprema:

Belo meso ili bataci se očiste, iseku na filee i kratko proprže u tiganju sa malo ulja. Očisti se crni luk i isecka na kockice. U isti tiganj se isprži i crni luk, a zatim se doda i pirinač. Kada se kratko proprži pirinač sa crnim lukom se sipa u pleh u kojem će se pilav peći. Doda se i kratko ispržena piletina.

Kocka supe se razblaži u šolji tople vode pa se zalije pilav.

Foto: A. M.

 

Onda se sve polije sa kockom supe koja se prethodno razblaži u šolji tople vode. Pleh se ubaci u zagrejanu rernu.

Pilav se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari voda. Treba voditi računa da ne zagori, odnosno da se pirinač ne presuši u rerni.

Pogledajte više